Akár a barátoddal / barátnőddel, akár egy teljesen ismeretlennel fogsz is találkozni, mindenképpen olyan randiban érdemes gondolkodni, ahol lehetőségetek lesz nyugodt körülmények között beszélgetni.

Két ember akkor kerül igazán közel egymáshoz, ha közös élményben van részük és meg tudják osztani egymással a gondolataikat.

Ha koncertre mentek, az tök jó közös élmény, de beszélgetni nem nagyon tudtok. Ugyanez a helyzet a mozival és a szórakozóhelyen bulizással. Nem rossz és ha csupán a szórakozás a cél, akkor tökéletes, de ha el szeretnéd mélyíteni valakivel a kapcsolatodat, akkor az alábbi ötleteket vedd fontolóra.

A legjobb randik

Séta vagy kirándulás

Sétálás közben tökéletes alkalmatok nyílik arra, hogy egy jót dumáljatok. Az úticél teljesen lényegtelen, mehettek egy parkba vagy andaloghattok az erdőben is, a fontos az, hogy zavartalanul tudjatok kommunikálni és semmi nem terelje el a figyelmeteket egymásról. Én személy szerint az erdei sétákat részesítem előnyben, mert egy erdőben általában csönd van és nyugalom, lehetőségetek van arra, hogy valóban egymásra koncentráljatok és semmi másra. A közös séta nálam egy örökzöld randiopció, mindig van hozzá kedvem és az az extra előnye, hogy nem kerül semmibe.

Bogi és Ádi Rómában

Ádám és én séta közben Róma tengerpartján :)

 

Piknik

Válassz ki egy szép, romantikus helyszínt, készíts némi harapnivalót (1-2 szendvics, gyümölcs, sütike) és kezdődhet is a közös móka! A piknikezésnél is azt tanácsolom, hogy a csendes, háborítatlan helyeket próbáld meg megtalálni, hogy zavartalan legyen az együtt eltöltött időtök. Javaslom a tó- és folyópartokat, erdei tisztásokat vagy a nyugisabb parkokat, ahová akár gyalog is elmehettek! Ha pedig nagyon be szeretnél vágódni szíved választottjánál, süthetsz valamilyen egészséges finomságot is a randira (kekszet, muffint) vagy előre felvághatod a kedvenc gyümölcseiteket egy tálba, így máris jól indul a közös program. Szokták mondani, hogy egy embert a hasánál keresztül lehet megfogni és ebben van is valami.

giphy (11)

Vacsora

Szintén nagy klasszikus. Akár otthon főztök együtt, akár étterembe mentek, a vége úgy is az lesz, hogy evés előtt, közben és után is folyamatosan dumálni fogtok. Alapszabály, hogy ha randi, akkor ne legyen kiszámolva az idő, ne kelljen kapkodni, mert az elronthatja a hangulatot. Csak lazán, egy jó vacsi mellett élvezet az élet.

Közös sportolás

Nem az úszásra gondolok, mert ott viszonylag nehéz lenne a kommunikáció. A tollasozás, együtt edzés, biciklizés, fallabdázás vagy bármilyen egyéb sport végzése viszont kiváló teret enged az ismerkedésnek, beszélgetésnek. A mozgás felszabadít mindenkit, így a hangulat is oldottabb lesz, az pedig már félsiker.

Bogi és Ádi

Légy jelen!


A felsoroltakon kívül persze bármi más is szóba jöhet, például kertészkedés, kávézás vagy görkorizás. A program maga szinte lényegtelen: a lényeg, hogy legyél jelen. Ne csak fizikailag legyél ott a randin, hanem lélekben is. Szentelj mindig figyelmet arra, hogy minőségi időt tölts a másik emberrel és azt az időt valóban arra használd, hogy a társadra és a kapcsolatotok építésére fókuszálsz. Nem baj, ha rövid a randi, előfordul, hogy nincs túl sok időd az ilyen programokra, de ne kövesd el azt a hibát, amit sokan elkövetnek, hogy ott vannak a randin, de mégsincsenek ott… Az eléggé kiábrándító. Ha összesen csupán 1 órád van randizni, akkor 1 órád van, nem gond, de azt használd ki! Légy jelen, hallgasd meg a társad gondolatait és te is oszd meg vele az érzéseidet. Innentől kezdve igaziból már mindegy is a randi helyszíne, ha odaadó vagy és figyelmes, biztosan jó érzésekkel tértek majd haza a találkozóról.

 

Oszd meg!

A bejegyzés írójáról

Örökmozgó, céltudatos, empatikus, önfejű, szerelmes, néha kicsit hisztis, aki mindenkit meg akar menteni és mindig megmondja a magáét. Szeret enni, sportolni és imádja a kutyákat. Fontos neki Ádi, a családja és a barátai. Na meg a világbéke.

Szólj hozzá

hirlevel_feliratkozas

Tetszenek a cikkek?

Ha tetszenek neked az írásaink, gondolataink, akkor iratkozz fel hírlevelünkre. Te sokat segítesz nekünk ezzel, mi pedig ígérjük sosem spam-elünk, csak a legújabb cikkeinkről értesítünk téged. Köszönjük!

Köszönjük, sikeresen feliratkoztál! Erről most egy email-t küldtünk neked, mellyel véglegesítheted a feliratkozásod.