1. Mindig neked kell keresni őket

Ha az esetek túlnyomó többségében neked kell kezdeményezned a találkozókat és a közös programokat, akkor az az mutatja, hogy őket túlságosan nem érdekled. Ha nem keresik a társaságodat, akkor valószínűleg nem vagytok igazán jó barátok.

2. Te vagy a lelki szemetesládájuk

Nagyjából arra használnak, hogy a te válladon sírják ki magukat. Traktálnak a különböző gondjaikkal, amit hosszasan részleteznek, neked végig kell hallgatnod és ha jól akarsz magadnak, a megoldást is neked kell prezentálnod. Persze az a mondat sosem hangzik el a szájukból, hogy „és veled mi a helyzet” vagy „te hogy vagy”. Az kutyát nem érdekel.

Tengerpart

3. Rólad sosem érdeklődnek

Ők állandóan mesélik a sztorijaikat, de a te életedről sosem kérdezősködnek? Úgy tűnik, hogy énközpontú emberekkel vagy körbevéve, akik valójában nem téged szeretnek, hanem azt, hogy figyelmes közönséget biztosítasz számukra.

4. Te mindig segítőkész vagy, de szükség esetén rájuk nem számíthatsz

Te 0-24 elérhető vagy számukra, szerelmi bánat esetén, családi zűr idejében, munkahelyi problémák közepette, de ha egyszer-egyszer neked lenne szükséged segítségre, akkor ők fel sem veszik a telefont, vissza sem írnak vagy éppen túlságosan elfoglaltak. Ha ismerős ez a helyzet, érdemes elgondolkodnod, hogy kiegyensúlyozott és kölcsönös kapcsolatod van-e a „barátaiddal”.

Magány

5. Meg kell játszanod magad a társaságukban

Ha velük vagy, másképp viselkedsz, mint ahogy szoktál? Ki kell bújnod a bőrödből, hogy maguk közé fogadjanak? Ha a saját barátaid jelenlétében nem lehetsz igazán önmagad, akkor azok az emberek nem a barátaid.

6. Nem tudják mikor van a szülinapod

Se a névnapod. De a diplomasztódkor sem ünnepelnek meg és karácsonykor sem üzennek. Apróságok, amik arról árulkodnak, hogy érdemes lenne új, figyelmesebb és odaadóbb barátokat keresned.

Szülinap

7. Rossz hatással vannak rád

Az ő társaságukban olyan dolgokat csinálsz és mondasz, ami nem vall rád? Rossz lesz a kedved a velük eltöltött idő után? Motiválatlannak és fásultnak érzed magad egy közös programotok végeztével? Ha az emberek, akik körbevesznek téged és szerves részei az életednek nem ösztönzőleg hatnak rád és nem töltenek fel pozitív energiákkal, itt az idő a váltásra.

8. Mindig szívességeket kérnek

Sosem keresnek téged, de ha néha ez mégis előfordul, akkor szinte biztos, hogy akarnak valamit. Pénz kell nekik, protekcióra van szükségük, tanácsot kérnek vagy egyéb szívességekkel állnak elő, amit persze sosem viszonoznak neked.

Mi?

Még egy szívesség? Na ne…

 

9. Nem örülnek a sikereidnek

Ha elmeséled nekik, hogy eljegyzett a barátod, megkaptad a hőn áhított munkádat, nyertél egy wellness hétvégét vagy megszerezted a nyelvvizsgádat, ők nem veled együtt örülnek, hanem elkezdenek keseregni, hogy mindezek a dolgok nekik miért nem sikerülnek. A téma azonnal az ő lelki nyomoruk és sikertelenségük lesz és ahelyett, hogy téged ünnepelnének, egész este te leszel az ő lelkisegélyszolgálatosuk – megint.

10. Könnyen megsértődnek

SértődésHa a barátaid társaságában óvatosnak kell lenned, nem lehetsz teljesen őszinte velük, nem mondhatod meg a véleményed és minden szavadra oda kell figyelned, hogy nehogy véletlenül  megsértsd őket valamivel, akkor sosem tudod majd elengedni magad. Ha félsz a reakcióiktól, akkor te igazán soha nem tudod majd felhőtlenül jól érezni magad. Feszültség és feszengés nem fér bele a jó barátságba, legalábbis huzamosabb ideig biztosan nem.


Ha úgy érzed, hogy a te barátaid a fent említett tulajdonságokkal rendelkeznek vagy szokásokat gyakorolják – akár tudatosan, akár tudat alatt, akkor hasznos lenne elgondolkodnod azon, hogy érdemes-e az értékes szabadidődet rájuk pazarolnod.

Az idő a legdrágább kincsed, jól fontold meg, hogy mire fordítod.

Gondold újra a kapcsolataidat és építsd le az energiavámpírokat magad körül. Amint megszűrted a környezetedet, azonnal érezni fogod a megkönnyebbülést és máris több időd lesz magadra és az igaz barátaidra. Ne feledd, hogy a téged körülvevők óriási hatással vannak rád, formálják az egyéniségedet és egy idő után te is olyan leszel, mint ők. Ennek szellemében fontos, hogy olyan emberekkel vedd magad körül, mint amilyenné te is válni szeretnél.

 

Oszd meg!

A bejegyzés írójáról

Örökmozgó, céltudatos, empatikus, önfejű, szerelmes, néha kicsit hisztis, aki mindenkit meg akar menteni és mindig megmondja a magáét. Szeret enni, sportolni és imádja a kutyákat. Fontos neki Ádi, a családja és a barátai. Na meg a világbéke.

Szólj hozzá

hirlevel_feliratkozas

Tetszenek a cikkek?

Ha tetszenek neked az írásaink, gondolataink, akkor iratkozz fel hírlevelünkre. Te sokat segítesz nekünk ezzel, mi pedig ígérjük sosem spam-elünk, csak a legújabb cikkeinkről értesítünk téged. Köszönjük!

Köszönjük, sikeresen feliratkoztál! Erről most egy email-t küldtünk neked, mellyel véglegesítheted a feliratkozásod.